Återvinning av ladugård!

Ladugård finns det många av i Sveriges avlånga land.

Väldigt många står öde. Bredvid vår gård stod en ladugård övergiven den har från börjat tillhört vår gård men 1965 Styckades det av och då kom den att tillfalla köparen som köpte marken.

Ladugården var från början format som ett L där en del var för djur. För ca 15-20 så revs djur delen då den var i dåligt skick, sen blev ladugården övergiven igen tills vi köpte gården och hade utsikt på förfallen ladugård som inom några år måste rivas. Vi i familjen tog ett beslut att höra med ägaren om det gick att köpa tillbaka den del av marken där ladugården står. Sagt och gjort så hörde vi oss för och han blev inte ledsen för att bli av med det problemet.

Varför köpa en gammal ladugård??

Det är en del av vår landsbygdsbild som håller på att försvinna. Oftast är dom rejält byggda och väl värda att spara för plats är aldrig fel att ha. Vår vision(skrivandes) med vår Ladugård var att vi tänkt att använda taket som en stor solcellsfångare.

Vi fick även på köpet 2 st garage platser, plus plats för grannen husvagn. 20151212_104551 Solcells panelen är tänkt att ge 15 000 kilowatt  timmar per år, jag kontaktade lokalt energibolag

I mitt fall Nossebroenergi dom gav mig en offert på komplett paket uppsatt å klart.

Dom hjälpte mig även med ansökan om bidrag hos Energimyndigheten,

Så som ni ser på bild så har jag i sommar fixat taket och sitter nu bara och väntar på Energimyndigheten skall ge bidrag sen blir jag en lokal elproducent.

Så alla som har en ladugård där taket ligger åt rätt håll bli en elproducent så blir miljön. Lite bättre och solen tar inte betalt för energin bara att håva in elen. I slutänden så kan man även tjäna några kronor. 🙂

Hur gör ni ute i Sverige med era ladugårdar?
DSC_0330

DSC_0331